20.00€
Περιγραφή
Επιπλέον πληροφορίες
Ημερομηνία | |
---|---|
Διάρκεια | |
Μέσα μετακίνησης |
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναχώρηση 07.30 π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ και 07.50 π.μ. από ΣΥΝΤΑΓΜΑ για Σπαθοβούνι(Ε.Ο.)στάση και συνεχίζουμε για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΛΟΥΚΟΥΣ επίσκεψη και ένα από τα σπουδαιότερα μοναστήρια της Αρκαδίας Εν συνεχεία για την ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΤΡΟ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, όπου παραμονή για μπάνιο και γεύμα στο παραθαλάσσιο θέρετρο. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή με ενδιάμεση στάση και άφιξη σε ΑΘΗΝΑ / ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΤΙΜΗ
ΤΙΜΗ
ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ 20€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
- Επισκέψεις περιηγήσεις βάση προγράμματος
- Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
- Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
- Φ.Π.Α
ΔΕΝ Περιλαμβάνονται
ΔΕΝ Περιλαμβάνονται
Εισόδους σε μουσεία-αξιοθέατα και ότι αναφέρετε ως προαιρετικό
Πληροφοριες
Πληροφοριες
Μονή Λουκούς Αρκαδίας
Η Ιερά Μονή Λουκούς είναι το σπουδαιότερο μοναστήρι της Κυνουρίας και ένα από τα σπουδαιότερα μοναστικά κέντρα της Αρκαδίας. Είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Τάνο, σε απόσταση 3 χλμ. από το Άστρος και πολύ κοντά στα Κάτω Δολιανά.
Ιστορία
Κατά την αρχαιότητα, θεωρείται ότι στη θέση του μοναστηριού υπήρχε η αρχαία πόλη Εύα και το Ιερό του Πολεμοκράτους, γιου του θεού Ασκληπιού.[3][4] Κατά τον 2ο μ.Χ. αιώνα, ο σοφιστής Ηρώδης ο Αττικός ανήγειρε δίπλα στο χώρο της μονής, την περίφημη έπαυλή του, η οποία αποκαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια. Κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια (5ος αι.), στη θέση της μονής χτίστηκε ναός.[5]
Υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με το όνομα της Μονής Λουκούς. Πιθανότερη είναι η άποψη ότι προέρχεται από την ρωμαϊκή ονομασία Lucus, που σημαίνει «ιερό άλσος». Σύμφωνα με την παράδοση η μονή χτίστηκε το 1117. Επιπλέον από πατριαρχικό σιγίλλιο του Πατριάρχη Διονυσίου Β΄ (1546 – 1555), μαθαίνουμε ότι ήταν «εξαρχής πατριαρχικό σταυροπήγιο». Κατά τα χρόνια της Ενετοκρατίας (1687 – 1715), στο μοναστήρι εγκαταστάθηκαν Ρωμαιοκαθολικοί μοναχοί (καπουτσίνοι) και όταν έφυγαν πήραν και τις κτητορικές πλάκες του ναού. Λίγα χρόνια πριν την Επανάσταση του 1821, η Μονή είχε μεγάλη περιουσία και έτσι βοήθησε στην ίδρυση αλληλοδιδακτικού σχολείου στο χωριό Άγιος Ιωάννης, το έτος 1765, στο μετόχι της.
Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, η μονή είχε σημαντική προσφορά στον αγώνα, κυρίως στο στρατόπεδο των Βερβένων, ενώ ο τότε ηγούμενος της μονής, Κωνσταντίνος Κοράλλης, πολέμησε σε διάφορες μάχες. Το 1826, παραμονή της εορτής της Μονής, ο Ιμπραήμ Πασάς έκαψε τη μονή, εκτός από το καθολικό το οποίο σώθηκε. Το 1834 το μοναστήρι, μη συγκεντρώνοντας τον απαραίτητο αριθμό ανδρών, διαλύθηκε αλλά επανιδρύθηκε το 1837. Την ίδια περίοδο διεξήχθησαν στο χώρο της μονής διάφορες ανασκαφές. Η μονή μετατράπηκε σε γυναικεία το 1946.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΤΡΟΥΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Βόρεια Κυνουρία: Στην αγκαλιά του Αργολικού κόλπου
Η Κυνουρία, επαρχία της Αρκαδίας, ισορροπεί μεταξύ του παραθαλάσσιου τμήματος με τον Αργολικό κόλπο και του ορεινού στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα. Χωρίζεται στη Βόρεια Κυνουρία με πρωτεύουσα το Αστρος, και στη Νότια Κυνουρία με πρωτεύουσα το Λεωνίδιο. Στο σημερινό μας οδοιπορικό, θα σας ταξιδέψουμε στις ομορφιές της Βόρειας Κυνουρίας.
Το Αστρος, πρωτεύουσα και έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είναι γνωστό από τον ρόλο που έπαιξε στην Επανάσταση, όπου στις 29 Μαρτίου 1823 συγκροτήθηκε η Β’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, υπό την προεδρία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για να ψηφίσει την αναθεώρηση του πρώτου Ελληνικού Συντάγματος της Επιδαύρου. Κατά την παράδοση, φέρεται ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τον Ιούλιο του 1821 παρέθεσε γεύμα στο Δημήτριο Υψηλάντη (γνωστό ως «Κολοκοτρωνέϊκο τραπέζι»).
Σχετικά προϊόντα
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, 01 Μαιόυ 2025
Εορταστική Περίοδος
ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, 25 Μαίου 2025
Ημερήσιες Εκδρομές
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟΥ – ΑΡΤΑΚΗ – ΧΑΛΚΙΔΑ, 25 Μαίου 2025
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές