ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ: Στιγμές χαλάρωσης & αναζωογόνησης στους πρόποδες των Αγράφων! 16 Νοεμβρίου 2025
Ημερήσια Εκδρομή
Θερμές πηγές, καθαρός αέρας και ήρεμα τοπία στους πρόποδες των Αγράφων: μια μέρα αφιερωμένη στην ευεξία, με ιαματικά νερά που χαλαρώνουν το σώμα και καθαρίζουν τον νου. Νερό, ζέστη και σιωπή γίνονται το πιο αναζωογονητικό «διάλειμμα» του φθινοπώρου.
25.00€
Περιγραφή
Επιπλέον πληροφορίες
Ημερομηνία | |
---|---|
Διάρκεια | |
Μέσα μετακίνησης |
Πρόγραμμα εκδρομής
Πρόγραμμα εκδρομής
- 07:00 Πειραιάς – 07:20 Σύνταγμα: Αναχώρηση με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν και άφιξη στα Ιαματικά Λουτρά Σμοκόβου, στα 35 χλμ. από Καρδίτσα, σε υψόμετρο ~450 μ.
- Παραμονή στον χώρο: Χρόνος για λουτροθεραπεία/εισπνοθεραπεία, χρήση spa (Κόστος +5€/άτομο για πισίνα, σάουνες, χαμάμ, υδρομασάζ) και χαλάρωση στους κοινόχρηστους χώρους· προαιρετικό γεύμα.
- Επιστροφή: Αναχώρηση με ενδιάμεση στάση και άφιξη Αθήνα/Πειραιά το βράδυ.
Τιμή
Τιμή
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 25€
Περιλαμβάνονται
Περιλαμβάνονται
- Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
- Επισκέψεις περιηγήσεις βάση προγράμματος
- Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
- Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
- Φ.Π.Α
ΔΕΝ περιλαμβάνονται
ΔΕΝ περιλαμβάνονται
- Είσοδος στα Λουτρά Σμοκόβου που είναι +5€/άτομο
- Εισόδους σε μουσεία-αξιοθέατα και ότι αναφέρετε ως προαιρετικό
Σημειώσεις
Σημειώσεις
Χρήσιμες πληροφορίες
- Τι να έχετε: Μαγιό, σαγιονάρες/αντιολισθητικά παπούτσια νερού, σκουφάκι/καπέλο, 2 πετσέτες ή μπουρνούζι, ένα ελαφρύ ζεστό ρούχο για μετά τα λουτρά.
- Ρούχα/παπούτσια εκτός spa: Κλειστά, άνετα παπούτσια για τους εξωτερικούς χώρους και την περιοχή της λίμνης Σμοκόβου (προαιρετική μικρή βόλτα).
- Τοπικά προϊόντα: Κασέρι και φέτα Θεσσαλίας, τυριά ντόπια, μέλι, καρύδια, τσίπουρο και παραδοσιακά γλυκά (κουραμπιέδες Καρδίτσας, γλυκά του κουταλιού).
- Τι αξίζει κοντά: Λίμνη Σμοκόβου και ιστορικός οικισμός Ρεντίνα, για μικρή στάση φωτογραφιών αν ο χρόνος το επιτρέπει.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-17.00:
- Τηλ. Πειραιά 📞-> 210 4120505
- Τηλ. Αθήνας 📞-> 210 3213700
Σάββατο 9.00-13.00:
- Τηλ. Πειραιά 📞-> 210 4120505
Πληροφορίες για τα μέρη που επισκεπτόμαστε
Πληροφορίες για τα μέρη που επισκεπτόμαστε
💧 ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ, Θειούχες αλκαλικές πηγές σε καταπράσινη ρεματιά
Τα Λουτρά Σμοκόβου βρίσκονται σε καταπράσινη ρεματιά στους πρόποδες των Αγράφων, 35 χλμ. από την Καρδίτσα, σε ~450 μ. υψόμετρο· οι πηγές αναβλύζουν από πέντε σημεία με θερμοκρασία περίπου 37–40,2°C και σύσταση θειούχα–αλκαλική με ήπια οσμή υδρόθειου. Η χημική ταυτότητα αναφέρεται ως HCO3–Na–HS–F, υποτονικό και ασθενώς ραδιενεργό, χαρακτηριστικά που εξηγούν τις ενδείξεις χρήσης.
Ενδείξεις: παθήσεις αναπνευστικού (με εισπνοές), ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, νευραλγίες, μυαλγίες, δερματοπάθειες, ενδοκρινείς ανεπάρκειες, γυναικολογικές, καθώς και πεπτικού/ουροποιητικού, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λίστες και τους φορείς του χώρου. Η λουτροθεραπεία/εισπνοθεραπεία είναι οι βασικοί τρόποι χρήσης.
Υποδομές: σύγχρονο υδροθεραπευτήριο και μονάδα spa (από το 2009) με πισίνα, σάουνες (κλασικές/διαθερμικές), χαμάμ, ατομικούς λουτήρες-υδρομασάζ, αίθουσες μασάζ, γυμναστήριο, καθώς και ιατρό και εξειδικευμένο προσωπικό κατά τη λειτουργία. Διαθέσιμες και αίθουσες εισπνοών/ρινοπλύσεων.
Λειτουργία: Ο φορέας αναφέρει θερινό-φθινοπωρινό ωράριο (συνήθως Ιούνιος–Οκτώβριος, καθημερινά), ενώ τον χειμώνα λειτουργία κυρίως Σαββατοκύριακα· απαιτείται επιβεβαίωση πριν την επίσκεψη.
Ιστορία: Η αξιοποίηση ξεκινά τουλάχιστον από τα μέσα 17ου αι., με καταλύματα από τους Στραβοένογλου (1662), κρατική ανάληψη διαχείρισης το 1882 και πρώτο υδροθεραπευτήριο το 1923· ανάμεσα στους επισκέπτες μνημονεύονται ο Αλή Πασάς και ο Μαχμούτ Πασάς.
Σημείωση ευθύνης: Οι πληροφορίες για ενδείξεις/αντενδείξεις έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν ιατρική γνωμάτευση· συνιστάται συμβουλή ιατρού ειδικά για χρόνιες παθήσεις πριν από λουτροθεραπεία.
Σχετικά προϊόντα
Ημερήσιες Εκδρομές
ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ & ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ: Από το υπόγειο θαύμα στο πλατανόδασος! 2 Νοεμβρίου 2025
Ημερήσιες Εκδρομές
ΑΓΟΡΙΑΝΗ & ΑΡΑΧΩΒΑ: Στην πράσινη αγκαλιά του Παρνασσού! 9 Νοεμβρίου 2025
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
ΜΟΝΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ – ΔΩΡΕΑΝ ΑΡΧ. ΧΩΡΟΣ ΜΥΣΤΡΑ – ΝΕΟ ΜΥΣΤΡΑ, 2 Νοεμβρίου 2025
Ημερήσιες Εκδρομές
ΤΡΙΚΑΛΑ & ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: Πεζόδρομοι στον Ληθαίο και «Χώρα του Ποτέ»! 23 Νοεμβρίου 2025