| Ημερομηνία | |
|---|---|
| Διάρκεια | |
| Μέσα μετακίνησης |
ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ & ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ: Η Κυρά του Βράχου και τα Γαλαζοπράσινα Νερά του Κορινθιακού! | 7 Ιουνίου 2026 | Προσφορά 60 χρόνων LA PLAYA HOLIDAY
Ημερήσια Εκδρομή
Εκεί όπου ο βράχος γίνεται ναός και η θάλασσα σε περιμένει από κάτω: το Αίγιο κρύβει δύο από τα πιο ωραία πράγματα που μπορεί να χαρίσει μια Κυριακή, ένα προσκύνημα που εντυπωσιάζει πριν καν μπεις μέσα και μια παραλία με Γαλάζια Σημαία που κάνει τον Κορινθιακό να μοιάζει με πισίνα.
Δύο τελείως διαφορετικές εμπειρίες, μια μέρα που χωράει τα πάντα.
20.00€
Επιπλέον πληροφορίες
Πρόγραμμα
Πρόγραμμα
- 07:30 Πειραιάς / 07:50 από Συγγρού – Φιξ Σταθμός μετρό: Αναχώρηση με κατεύθυνση προς την Πελοπόννησο και σύντομη ενδιάμεση στάση για καφέ καθ’ οδόν, πριν φτάσουμε στο Αίγιο.
- Αίγιο / Παναγία Τρυπητή: Σκαρφαλωμένη στον κατακόρυφο βράχο πάνω από το λιμάνι του Αιγίου, η Παναγία Τρυπητή είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και κατανυκτικά προσκυνήματα της Ελλάδας. Ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής, λαξευμένος μέσα στο σπήλαιο του βράχου σε ύψος 30 μέτρων από τη θάλασσα, έχει την άφεση να συγκαινεί ακόμα κι αυτούς που δεν είχαν σχέδιο να συγκινηθούν. Παραμονή για προσκύνημα, ευλογία νερό από την πηγή του νάρθηκα και λίγος χρόνος για φωτογραφίες με θέα τον Κορινθιακό.
- Παραλία Ελαιώνα: Συνεχίζουμε για την παραλία Ελαιώνα, μια οργανωμένη ακτή βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, με ψιλό βότσαλο, καθαρά βαθιά νερά και φυσική σκιά από αρμυρίκια. Άφθονος χρόνος για μπάνιο και γεύμα ή καφέ στα γραφικά ταβερνάκια του παραλιακού δρόμου, με φρέσκο ψάρι και θέα τον Κορινθιακό (προαιρετικά).
- Επιστροφή: Αναχώρηση το απόγευμα με ενδιάμεση στάση και άφιξη σε Αθήνα/Πειραιά νωρίς το βράδυ.
ΤΙΜΗ
ΤΙΜΗ
ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ 20€
Περιλαμβάνονται
Περιλαμβάνονται
- Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
- Επισκέψεις περιηγήσεις βάση προγράμματος
- Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
- Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
ΔΕΝ Περιλαμβάνονται
ΔΕΝ Περιλαμβάνονται
Εισόδους σε μουσεία-αξιοθέατα και ότι αναφέρετε ως προαιρετικό
ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL & SMS
ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL & SMS
Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-17.00:
- Τηλ. Πειραιά 📞-> 210 4120505
- Τηλ. Αθήνας 📞-> 210 3213700
Σάββατο 9.00-13.00:
- Τηλ. Πειραιά 📞-> 210 4120505
Πληροφοριες για του προορισμους της εκδρομης
Πληροφοριες για του προορισμους της εκδρομης
🪨 ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ, Η Κυρά του Βράχου
Υπάρχουν προσκυνήματα που σε εντυπωσιάζουν από την πρώτη ματιά, πριν ακόμα ανέβεις την πρώτη σκαλοπατιά. Η Παναγία Τρυπητή είναι ένα τέτοιο μέρος. Σκαρφαλωμένη σε κατακόρυφο βράχο 30 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, στο λιμάνι του Αιγίου, μοιάζει από μακριά με ζωγραφιά κολλημένη στον γκρίζο βράχο, και αυτή η πρώτη εικόνα σε ακολουθεί για ώρα αφού φύγεις.
Το όνομά της το χρωστά στη «τρύπα» του βράχου, το μικρό σπήλαιο όπου κατά την παράδοση βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας τον 16ο αιώνα, από έναν ναυαγό καπετάνιο που έγινε και ο πρώτος ασκητής του τόπου. Μέσα στο ίδιο σπήλαιο σώζεται ακόμα το αρχικό μικρό ασκητήριό του, και μπορείς να το δεις όταν επισκεφτείς τον ναό. Η εκκλησία αναγνωρίστηκε ως πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα το 1970 και αποτελεί από το 1933 επίσημη θρησκευτική εορτή της πόλης του Αιγίου.
Η ανάβαση γίνεται μέσα από μια επιβλητική κλίμακα αναγεννησιακού ρυθμού με 150 σκαλοπάτια, που κατασκευάστηκε το 1870. Η άνοδος από μόνη της είναι μια εμπειρία — η θέα στον Κορινθιακό ανοίγει σταδιακά και σε κάθε στροφή αλλάζει γωνία. Στον νάρθηκα, λαξευμένη στον βράχο, αναβλύζει η πηγή του «νερού της Παναγίας», που οι πιστοί πίνουν ως ευλογία εδώ και αιώνες.
Info
- Τοποθεσία: Ζωοδόχου Πηγής 131, Αίγιο, δίπλα στο λιμάνι
- Πρόσβαση: 150 σκαλοπάτια από την είσοδο, ελεύθερη είσοδος
- Πηγή: Αγιασμένο νερό στον νάρθηκα, ελεύθερο για όλους τους επισκέπτες
- Ωράριο: Καθημερινά από ανατολή έως δύση ηλίου
- Ρουχισμός: Σεμνή ενδυμασία για είσοδο στον ναό
🏖️ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ, Το Γαλάζιο Παράθυρο του Κορινθιακού
Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Αίγιο, στην περιοχή Διακοπτού, η παραλία Ελαιώνα είναι η αντίστιξη που χρειάζεται κάθε καλό πρόγραμμα: αφού η ψυχή ξεκουραστεί στον βράχο της Τρυπητής, το κορμί ξεκουράζεται εδώ, στα καθαρά και βαθιά νερά του Κορινθιακού. Η παραλία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, με ψιλό βότσαλο, φυσική σκιά από αρμυρίκια και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει ότι δεν χρειάζεται πάντα να πάς μακριά για να νιώσεις ότι έφυγες.
Η παραλία έχει δύο πρόσωπα: ένα οργανωμένο τμήμα με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και ένα πιο ήρεμο και ελεύθερο, με πυκνή φυσική σκιά από αρμυρίκια για όσους προτιμούν τη δική τους άνεση. Τα νερά είναι βαθιά και καθαρά, κατάλληλα για κολύμβηση κάθε ηλικίας, και το beach volley το καλοκαίρι δίνει ζωντάνια στην ακτή.
Στον παραλιακό δρόμο που τρέχει ακριβώς πίσω από την παραλία, μια σειρά από γραφικές ταβέρνες και καφετέριες σερβίρουν φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και απλούς μεζέδες με θέα τον Κορινθιακό. Η αλήθεια είναι ότι αν μείνεις λίγο περισσότερο από όσο σχεδίαζες, δεν φταίς εσύ.
Info
- Τοποθεσία: Περιοχή Διακοπτού, Αιγιάλεια, λίγα χιλιόμετρα από το Αίγιο
- Τύπος παραλίας: Βότσαλο και άμμος, βαθιά νερά, Γαλάζια Σημαία
- Εξυπηρέτηση: Ξαπλώστρες, ομπρέλες, φυσική σκιά αρμυρικιών, beach volley
- Γεύμα: Ταβέρνες και καφετέριες στον παραλιακό δρόμο (προαιρετικά)
- Κατάλληλη για: Κάθε ηλικία, ιδανική για χαλαρό καλοκαιρινό μπάνιο
Σχετικά προϊόντα
Ημερήσιες Εκδρομές
ΚΟΣΤΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ – ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ | 7 Ιουνίου 2026 | Προσφορά 60 χρόνων LA PLAYA HOLIDAY
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
ΤΟΛΟ – ΝΑΥΠΛΙΟ | | 7 Ιουνίου 2026 | Προσφορά 60 χρόνων LA PLAYA HOLIDAY
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
ΚΟΣΤΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ – ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ | 14 Ιουνίου 2026 | Προσφορά 60 χρόνων LA PLAYA HOLIDAY

































