25.00€
Περιγραφή
Επιπλέον πληροφορίες
Ημερομηνία | |
---|---|
Διάρκεια | |
Μέσα μετακίνησης |
Πρόγραμμα
Πρόγραμμα
Αναχώρηση 07.30 π.μ από τον ΠΕΙΡΑΙΑ και 07.50 π.μ από ΣΥΝΤΑΓΜΑ για ΧΑΛΚΙΔΑ όπου στάση για καφέ, συνεχίζουμε για ΠΡΟΚΟΠΙ όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟ και θα προσκυνήσουμε το σκήνωμά του. Εν συνεχεία για ΑΙΔΗΨΟ παραμονή, μπάνιο, γεύμα. Επιβίβαση στο Φ/Μ για ΑΡΚΙΤΣΑ – ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΙΜΗ
ΤΙΜΗ
ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ 25€ (πουλμαν + καράβι)
Περιλαμβάνονται
Περιλαμβάνονται
- Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
- Επισκέψεις περιηγήσεις βάση προγράμματος
- Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
- Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
- Φ.Π.Α
Δεν Περιλαμβανεται
Δεν Περιλαμβανεται
Εισόδους σε μουσεία-αξιοθέατα και ότι αναφέρετε ως προαιρετικό
Πληροφορίες
Πληροφορίες
Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ
Διατηρεί ξενώνα, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1977 και εγκαινιάστηκε το 1989 από τον τότε Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο Βεργή. Είναι δυναμικότητας 160 κλινών και περιλαμβάνει ακόμα αίθουσες διαλέξεων, μουσείο κ.ά. Στις αίθουσες του φιλοξενούνται Ιερατικά Συνέδρια, Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.
ΠΕΥΚΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στο Πευκί θα βρείτε δεκάδες ξενοδοχεία για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας.
ΑΙΔΗΨΟΣ
Η Αιδηψός είναι χωριό του νομού Ευβοίας και τοπική έδρα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού όπως αυτός συστάθηκε σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων βόρεια των Λουτρών Αιδηψού και 110 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 1.249 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
Η σχετικά μικρή απόσταση από τα Λουτρά Αιδηψού έχει σχεδόν ενοποιήσει τα δύο μέρη, εν τούτοις δεν είναι μία ενιαία πόλη. Το χωριό Αιδηψος διατηρεί δικό του Μητροπολιτικο Ναό, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.
Η Αιδηψός είναι ένα γραφικό χωριό, με όμορφα σπίτια και αυλές. Τηρούνται πολλές απ’ τις παραδόσεις και τα έθιμα, όπως το Κάψιμο των Στεφάνων, του “Αη Γιάννη Του Ριγανά” και, κατά την διάρκεια των Αποκρεών, στην πλατεία διοργανώνεται γιορτή με χορούς. Επίσης, στην Αιδηψό υπάρχει έντονο το θρησκευτικό στοιχείο.
Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που είναι κτισμένος από το 1860, εγκαινιάστηκε το 1872 και είναι ρυθμού βασιλικής. Ο Ναός γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, όπου διοργανώνεται πανηγύρι και την παραμονή γίνεται περιφορά της εικόνας.
Πίσω απ’ την πλατεία, σε μικρό ύψωμα και δίπλα από το νεκροταφείο της Αιδηψού, βρίσκεται ο Ι.Ν. Αγιού Νικολάου. Χρονολογείται πριν το 1800, ενώ χαρακτηριστική είναι η χαμηλότατη είσοδος του, που χρησίμευε κατά την Τουρκοκρατία ώστε να μην λεηλατούσαν οι Τούρκοι το ναό.
Λίγα μέτρα ψηλότερα βρίσκεται και ο ναός του Προφήτη Ηλία, στον οποίο τελούνται καθιερωμένες λειτουργίες την παραμονή και ανήμερα της εορτής του και του οποίου η θέα -ο Βόρειος Ευβοϊκός και η περιοχή της Αιδηψού- είναι μαγευτική.
Στην νοτιοδυτική πλευρά του χωριού, σε ύψωμα βρίσκεται και το δημοτικό σχολείο του χωριού, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 20ου αιωνα.
Παραλία του χωριού της Αιδηψού είναι ο Άγιος Νικολαος, περιοχή με όμορφες παραλίες και παραθαλάσσια ταβερνάκια, πιτσαρίες και καφετέριες/μπαρ. Εκεί βρίσκεται και ομώνυμος ναός, με μακρά ιστορία. Ανήμερα των Θεοφανείων τελείται και ο αγιασμός των υδάτων.
Έξω από την Αιδηψό, στο βουνό, βρίσκεται ο Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, η οποία λατρεύεται ιδιαίτερα απ’τους ντόπιους, με αρκετές γυναίκες να φέρουν το όνομα της Αγίας. Η θέα της περιοχής είναι ειδυλλιακή. Ο νεόδμητος σχετικά ναός έχει χτιστεί λίγα μέτρα μακριά απ’ τον παλαιό, για τον οποίο τα μοναδικά στοιχεία που διατίθενται και μερικοί λίθοι.
ο “Πύργος της Αιδηψού”
Πλάι στον Νέο Ναό βρίσκεται και ο “Πύργος Της Αιδηψού” ή “Φραγκούλα”. Είναι ένας ενετικός τετράγωνος πύργος του 14ου αιώνα. Διατηρείται σε αρκετά μεγάλο ύψος και πρόκειται για ένα ερειπωμένο πύργο που εικάζεται ότι αποτελούσε κατοικία της Βαρώνης Πετρονέλλα Τόκο.Η Πετρονέλλα Τόκκο, διετέλεσε Κυρά της Αιδηψού και των Λιχάδων μεταξύ των ετών 1383 και 1410. Αποχώρησε το 1410, προφανώς λόγω των συνεχώς αυξανόμενων πειρατικών επιδρομών κατά την εποχή εκείνη στην Βόρεια Εύβοια.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως σε μία από τις πιο οργανωμένες πειρατικές και ληστρικές επιδρομές που έγινε το 1414 από στεριά και θάλασσα, η Αιδηψός, τόσο η αρχαία (σημερινή Λουτρόπολη), όσο και η νεώτερη (χωριό) κατεστράφησαν ολοσχερώς και οι κάτοικοι τους πουλήθηκαν ως σκλάβοι στα παζάρια της Ανατολής και της Β. Αφρικής.
Σχετικά προϊόντα
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, 17 Νοεμβρίου 2024
Ημερήσιες Εκδρομές
ΓΥΡΟΣ ΖΗΡΕΙΑΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ-Μ.ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΗΣ-Μ.ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
Ημερήσιες Εκδρομές
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΟΣ, Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ, 13 Οκτωβρίου 2024
Ημερήσιες Εκδρομές